Blog Listem

5 Kasım 2014 Çarşamba

BURSA / İLÇELER / İNEGÖL

inegol-avm

İnegöl, Bursa’nın güneydoğusunda ve Bursa şehir merkezine (Kestel) 30 km uzaklıktadır. Metro hattının Merkez Kestel ilçesine kadar gelmesi ve yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası gereğince Bursa’nın merkez ilçelerinden olmuş bununla birlikte Doğu Bursa’nın en büyük merkezi haline gelmiştir

İnegöl başta Uludağ olmak üzere, Domaniç dağları, Ahı Dağı gibi eşsiz manzaralara sahip dağları sınırları içerisinde bulundurmaktadır. Uludağ yaylaları, akarsuları ve doğal güzellikleriyle İnegöl’e daha çok doğa turizmi olanakları sunmaktadır.
Kocadere, Karadere, Akdere, Hocaköy, Bedre, Akçasu, Çandır, Mezit başlıca akarsularıdır.
İnegöl’ün iklimi Karadeniz ile Akdeniz iklimi arasında geçiş karakteri göstermektedir. Yaz ayları daha çok Akdeniz İklimine benzer, Sıcak ve az yağışlıdır. Kış ayları ise soğuk ve bol yağışlıdır
Başlıca ağaç türleri;  Çam, kayın, köknar, meşe, ıhlamur, kestane ve cevizdir. 104.447 hektarlık yüz ölçümüne sahip olan ilçe orman alanı bakımından ülke ortalamasının üzerinde bir yere sahiptir.
İlçede yaşayan nüfusun %70’i sanayi ve ticaret sektöründe %30’u ise tarım ve ormancılık sektöründe faaliyet göstermektedir.
Uzun yıllar geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan İnegöl, yöresinde verimli ormanların bulunması nedeniyle orman ürünlerini işlemektedir. Mobilyacılık işkolu için kurulan Küçük Sanayi Sitesi’nin ihtiyaca cevap vermeyişi nedeniyle büyük sanayi olarak bilinen mobilya imalathaneleri kurulmuştur. 1977 yılında 3.000.000 m2 ‘lik bir alanda Organize Sanayi Bölgesi kurulmuştur.
Bölgede ağırlıklı olarak tekstil ve konfeksiyon işletmeleri göze çarpmakla birlikte; sünger üretimi, sunta ve kontra plak üretimi, gıda üretimi, yem üretimi, ambalaj, cam, orman ürünleri- mobilya, kimya, gıda, döküm ile otomotiv yan sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler vardır. (İlçede konserve, yağ, un, salça fabrikaları mevcuttur.)
Son yıllarda ise küçük atölyelerde faaliyet gösteren mobilya imalathaneleri fabrikalaşma yoluna girmişler ve ünü ülke sınırlarını aşan, her biri birer marka olma yolunda ilerleyen tesisler olmaya başlamışlardır. 2000’li yılların başından itibaren kurumsal yapısını oturtan ve markalaşan İnegöl mobilya sektörü, özellikle MODEF fuarları ile kalite ve pazarlama anlamında büyük bir ivme kazanarak ‘Türkiye’nin Mobilya Başkenti’ olma yolunda önemli bir mesafe kat etmiştir.
Ticaret, mobilyacılık, sanayi ve tarımın dışında Oylat Kaplıcaları ve İnegöl köfte yapan lokantalar ilçeye önemli bir gelir sağlamaktadır.
İlçe halkının gönüllü katılımıyla sağlanan obje bağışları ve yerel yönetimin değerli katkıları ile Türkiye’de bir ilçede açılan ilk kent müzesidir. Erken dönem Osmanlı tarihinin en özgün külliyelerinden Sadrazam İshak Paşa külliyesinin karşısında yer alması, tarihi Çınarlar altı bahçesinin manzarasını bütünlemesi ile görülmeye değer bir kültür merkezi haline gelmiştir.
İnegöl ilçesi TÜİK 2013 yılı ADNKS sonucuna göre nüfusu 236.168 dir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İnegöl Temizlik Hizmetleri
Villa, Fabrika, Dış Cephe, Mağaza, Alışveriş Merkezi
www.ihtgrup.com  Pbx: 0541 381 10 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *