Blog Listem

5 Kasım 2014 Çarşamba

BURSA / İLÇELER / GÜRSU

gürsu

Gürsu, il merkezine on iki km uzaklıkta bir ilçedir. İlçenin doğusunda ve güneyinde Kestel, batısında Yıldırım ve Osmangazi, kuzeyinde ise Gemlik ilçesi bulunmaktadır. 118 km2 alanı kapsar. Deniz seviyesinden yüksekliği 100 metredir.

Yörede Marmara Bölgesi iklim özellikleri hüküm sürer. Yazları sıcak, kışları ise ılık geçer. Bilhassa güz aylarında Uludağ’dan gelen hava akımına bağlı olarak şiddetli lodos fırtınası görülür.
Gürsu’nun arazisinin sulak olması ilçede tarıma elverişli bir ortam oluşturmakta ve ilçede en çok meyvecilik, sebzecilik ve tarla bitkileri üretimi yapılmaktadır. İki dağ köyünde hayvancılık ön plandadır. İlçedeki sanayi kuruluşları, çevrede yaşayan halk için önemli bir gelir kaynağıdır.
İlçe, tarihi çınar ağaçları, Osmanlı evleri, tarihi hamam ve camileriyle geçmişten günümüze bir köprü görünümündedir. Doğa sporları alanında adını duyuran Gürsu ilçesinde Katırlı Dağları Dışkaya Mevkii’nde bir yamaç paraşütü alanı oluşturulmuştur.
Ekonomik, sosyal ve kültürel durumları farklı topluluklardan oluşan ve günümüzde nüfusu göç ile hızla artan ilçe halkı zaman içerisinde birbirleriyle kaynaşarak uyum içerisinde yaşantılarını sürdürmektedir. Gürsu ilçesi TÜİK 2013 yılı ADNKS sonucuna göre nüfusu 64.144’tür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *