Blog Listem

7 Ağustos 2014 Perşembe

Türkiye Kimdir?

turk1

İşte Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti olarak resmen tanınmış bir ülkedir. Resmi dili Türkçe dir. Güney Avrupa, Balkan bölgesinde Batı Asya ve Trakya’da Anadolu yarımadası arasında uzanan bir Avrasya ülkesidir. Türkiye sekiz ülke ile sınırlanmıştır: Bulgaristan kuzeybatı; Yunanistan batısında; Gürcistan kuzeydoğu, Ermenistan, Azerbaycan (Nahçıvan ve exclave) ve İran doğu ve Irak ve Suriye güneydoğusunda. Akdeniz ve Kıbrıs’ın güneyinde vardır; Ege Denizi’nin batı ve Karadeniz kuzeyinde etmektir. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Çanakkale (birlikte Türk Boğazları formu olan) Doğu Trakya ile Anadolu arasındaki sınır ayırmak;. Avrupa ve Asya’nın kavşak noktasında onlar da ayrı Avrupa ve Asya  Türkiye’nin konumu bir ülke yapar önemli jeostratejik önemi.Türkiye altı bağımsız Türk devletlerinden biridir. kişi sayısına göre baskın dindir. 
Türkler 11. yüzyılda Türkiye denilen şimdi alan (“Türklerin ülkesi”) içine göç başladı. Süreç büyük ölçüde Malazgirt Savaşı’nda Bizans İmparatorluğu üzerinde Selçuklu zafer hızlandırıldı. [10] Çeşitli küçük beyliklerden ve Rum Selçuklu Sultanlığı Moğol İmparatorluğu’nun işgaline kadar Anadolu’da hüküm sürdü. 13. yüzyıldan itibaren Osmanlı beylik Anadolu birleşik ve Güneydoğu Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika’da pek bir imparatorluk kapsayan oluşturdu. Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda aldığı yenilgi aşağıdaki yıkılmasından sonra, bu parçaları muzaffer müttefikler tarafından işgal edildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde genç subaylardan oluşan bir kadro, Müttefikler için başarılı bir direniş organize, 1923 yılında, onlar ilk cumhurbaşkanı olarak Atatürk, Türkiye’nin modern Cumhuriyeti kurulması öngörülüyor.
Türkiye’de eski bir kültür mirası ile demokratik, laik, üniter, anayasal cumhuriyet vardır. Türkiye giderek Avrupa, NATO, OECD, AGİT ve G-20 büyük ekonomilerin Konseyi gibi örgütlere üyelik yoluyla Batı ile entegre olmuş durumda. Türkiye ve 1963 yılından itibaren Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun ortak üyesi olmuştur, 1995 yılında bir gümrük birliği anlaşmaya vardıklarını sahip olan, 2005 yılında Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başladı. Türkiye aynı zamanda İslam Konferansı Örgütü ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı gibi örgütlere üyelik aracılığıyla Ortadoğu, Orta Asya Türk devletleri ve Afrika ülkeleri ile yakın ekonomik, politik, kültürel ve endüstri ilişkileri teşvik vardır. stratejik konumu göz önüne alındığında, büyük ekonomisi ve askeri gücü, Türkiye’nin önemli bir bölgesel güçtür.
 
Etimoloji Ana madde: Türkiye isimleri
ethnonym Türk ve “sahibi”, “kara” ya da “ile ilgili” (Arapça eki-iyya türetilen) anlam soyut eki-iye: Türkçe olarak Türkiye, Türkiye ismi, iki bileşen ayrılabilir . bir autonym olarak dönem “Türk” ya da kaydedilmiş ilk kullanım “Türük” Orta Asya (c. 8 yüzyıl CE) Göktürkler ile Orhun yazıtları (Göksel Türkler) yer almaktadır. İngilizce kelime “Türkiye” Ortaçağ Latin Turchia (d. 1369) türetilmiştir. Tu-kin daha güneyde Orta Asya’nın Altay Dağları’nın yaşayan Çinliler tarafından verilen bir isim olarak 177 M.Ö. kadar erken onaylanmış oldu.
Tarih Ana madde: Türkiye Tarihi
Antik Ana maddeler: Anadolu ve Trakya # Tarihi Tarihçesi
modern Türkiye ‘nin en oluşturan Anadolu yarımadasının, dünyanın en eski sürekli yerleşim bölgelerinden biridir. Çatalhöyük (Çanak Çömlekli Neolitik), Çayönü (Çanak Çömlekli Neolitik Pre-Seramik Neolitik A), Nevali Cori (Pre-Seramik Neolitik B), Hacılar (Çanak Çömlekli Neolitik), Göbekli Tepe (Pre-Seramik Neolitik A) ve gibi erken Neolitik yerleşmelerin Mersin dünyada ilk insan yerleşimleri arasında sayılır.

Truva Savaşı (M.Ö. 1200 M.Ö.) Troya yerleşim yeri olarak tanımlanan Truva (VII), efsanevi duvarların kısmı Neolitik başlayan ve Demir Çağı olarak devam etti. kaydedilen Tarih boyunca Anadolulular Hint-, Semitik Avrupa ve Kartvelgil diller gibi belirsiz bağlı birçok dilde konuştum. Aslında, bazı akademisyenler hangi Hint-Avrupa dilleri yayılan varsayımsal merkezi olarak Anadolu önerdi Hint-Avrupa Hitit ve Luvi dil antik verilmiştir. Hattians Anadolu’nun güneydoğusunda yaşadığı eski bir kavimdi , en azından erken ca olarak dikkat çekti. 2300. Hint-Avrupa Hititler Anadolu’ya gelerek yavaş yavaş Hattians ca emilir. 2000-1700 MÖ. alanında ilk büyük imparatorluğu 13. yüzyıl boyunca onsekizinci gelen Hititler tarafından kurulmuştur. Asur Asur İmparatorluğu Babil en Keldani hanedanı tarafından fethedildi zaman kadar geriye 1950 M.Ö. yıl M.Ö. 612 yılına kadar Türkiye’nin güneydoğusundaki parçaları kolonize. Hitit çöküşü, Frigler, bir Hint-Avrupa takiben insanlar, kendi krallığını elde edilinceye kadar üstünlük M.Ö. 7. yüzyılda Kimmerlerin tarafından tahrip edildi. Frigya halefi devletlerin güçlü olduğu Lidya, Karya ve Likya. Lidyalılar ve Likyalılar, ama temelde Hint-Avrupa edildi dilleri konuşan iki dilde önce Hitit ve Helenistik dönemlere olmayan Hint-Avrupa unsurlar edinmişti.

M.Ö. 1200 civarında AD.Starting 135 yılından kalma Efes Celsus Kütüphanesi, Anadolu’nun sahil ağır Aeolian ve İyon Yunanlılar tarafından kurulmuştur. Birçok önemli şehirlerinden Milet, Efes, Smyrna (İzmir modern) ve Bizans (daha sonra İstanbul ve İstanbul) gibi bu kolonistler tarafından kurulmuştur. Ilk devlet Orontid hanedanının devleti (Milet ve Behistun Yazıtı Hecataeus) komşu halklar tarafından Ermenistan denilen olduğunu Anadolu’da kurulmuş. Anadolu ve 6. ve 5. yüzyıllar boyunca Farsça Ahameniş İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir sonra. Anadolu’da daha sonra Bitinya, Kapadokya, Bergama da dahil olmak üzere küçük Helenistik krallıklar (bir dizi ayrıldı, ve Pontus M.Ö. 334 yılında Büyük İskender düştü ), her biri orta M.Ö. 1. yüzyılda. Arsacid Ermenistan, resmi din Anadolu toprakları olduğu gibi Hıristiyanlık kabul eden ilk devlet tarafından Roma Cumhuriyeti vardı.
324 yılında Roma İmparatoru Konstantin bunu yeniden adlandırma, Roma İmparatorluğu’nun yeni başkenti olarak seçti Bizans Yeni Roma (daha sonra İstanbul ve İstanbul). Batı Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra, Bizans İmparatorluğu (Doğu Roma İmparatorluğu) başkenti olmuştur.
Türk göç, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu
güç (M.Ö. 1680) Selçuklu Evi yükseklikte Osmanlı İmparatorluğu, Müslüman dünyanın çevresinde ikamet Kınık Oğuz Türklerinin bir kolu olan kuzey Oğuz Yabghu Kağanlığı içinde Hazar ve Aral Denizi’nin konfederasyonu 10. yüzyılda. 11. yüzyılda Selçuklular sonunda 1071 yılında Malazgirt Savaşı’ndan sonra Oğuz Türk boylarının yeni vatanı oldu, Anadolu’nun doğu bölgelerinde doğru atalarının yurtlarından göç başladı.
Orta Asya, İran, Anadolu ve Güneybatı Asya’nın bazı bölgelerinde kaplı büyük Selçuklu İmparatorluğu ayrı bir dalı olarak gelişmiştir; Selçuklu zafer Anadolu Selçuklu Sultanlığı yol açtı.

Edirne Selimiye Camii, Selçuklu orduları Moğollar tarafından yenilgiye uğratıldı Osmanlı EmpireIn 1243 en ünlü mimari kalıntılardan birisi, yavaş yavaş çözülmeye Selçuklu imparatorluğun güç neden oluyor. Onun ardından, önümüzdeki 200 yılda, Osman isterim tabi Türk beylikleri biri olarak, Anadolu, Balkanlar ve Levant boyunca genişleyen, Osmanlı İmparatorluğu haline. 1453 yılında, Osmanlılar kendi fethi tamamlandı başkenti Konstantinopolis çekimi ile Bizans İmparatorluğu.
Osmanlı İmparatorluğu’nun güç ve prestij, Kanuni Sultan Süleyman’ın saltanatı sırasında özellikle, 16. ve 17. yüzyıllarda yükseldi. Imparatorluk Balkanlar ve Polonya-Litvanya Commonwealth güneyinde üzerinden Orta Avrupa’ya doğru istikrarlı önceden Kutsal Roma İmparatorluğu ile oran genellikle edildi. Deniz olarak, imparatorluğun Habsburg İspanya oluşan Kutsal Ligler ile iddia , Venedik Cumhuriyeti ve Akdeniz’in kontrolü için St John Şövalyeleri. Hint Okyanusu, Osmanlı donanması sık sipariş Doğu Asya ve Batı Avrupa arasındaki deniz ticaret yolları üzerindeki geleneksel tekel savunmak için Portekizce filoları karşı karşıya; bu yolların 1488 yılında Ümit Burnu Portekiz keşfi ile yeni bir rekabet ile karşı karşıya. Ayrıca, Osmanlı toprak anlaşmazlıkları üzerine, İran’a savaş bazen edildi ya da 16. ve 18. yüzyıllar arasında dini farklılıklardan kaynaklanan .
düşüş yaklaşık iki yüzyıl boyunca, Osmanlı İmparatorluğu’nun yavaş yavaş boyutu, askeri güç ve zenginlik içinde küçüldü. O ve Orta Güçlerin yanında Birinci Dünya Savaşı girdi sonuçta mağlup oldu. Savaş sırasında, yaklaşık 1.5 milyon Ermeni tehcir ve Ermeni soykırımı katletmişlerdi. Büyük ölçekli katliamların da Rumlar ve Süryaniler gibi, imparatorluğun diğer azınlık gruplara karşı işlendi 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Mütarekesi’nden sonra, muzaffer Müttefik Kuvvetler Sevr 1920 Antlaşması ile Osmanlı Devleti bölümlenmiş.
Türkiye ve Atatürk reformları Cumhuriyeti Tarihi
Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusal hareketinin kurulması isteniyor Dünya Savaşı sonrasında müttefikler tarafından İstanbul ve İzmir Cumhuriyet TurkeyThe işgali kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı. Mustafa Kemal Paşa, bir askeri liderliğinde Türk Kurtuluş Savaşı oldu Battle of Gallipoli sırasında sivrildi vardı komutanı Sevr antlaşması’nın şartlarını iptal amacı ile ücretli
18 Eylül 1922 olarak, işgal orduları ve ihraç edildiler yeni Türk devleti kurulmuştur. 1 Kasım günü, yeni kurulan meclis resmen, böylece Osmanlı egemenliği 623 yıl biten saltanat kaldırıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun ardılı devlet olarak yeni kurulan “Türkiye Cumhuriyeti” nin egemenlik uluslararası tanınmasını sağlamıştır 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması ve cumhuriyet olarak 29 Ekim 1923 tarihinde resmen ilan edildi Ankara’nın yeni sermaye.
Mustafa Kemal ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu, müteakiben Osmanlı geçmişin kalıntılarından yeni bir laik cumhuriyetin kuruluş amacı ile birçok radikal reformlar. Soyadı Kanunu gereğince, Türk parlamentosu Mustafa Kemal ile başvurdu 1934 yılında yüceltici soyadı “Atatürk” (Baba Türklerin).

Roosevelt, İnönü ve Churchill 04-06 Aralık tarihleri arasında İkinci Kahire Konferansında, 1943Turkey Dünya Savaşı’nın en sırasında tarafsız kaldı ama bir tören jest olarak, 23 Şubat 1945 tarihinde Müttefiklerin tarafında girdi ve 1945 yılında oldu Birleşmiş Milletler bir charter üyesi. Türk Boğazları askeri üsler için Sovyetler Birliği tarafından talepleri ile birlikte bir komünist isyan bastıran savaştan sonra Yunanistan ile karşı karşıya [29] Güçlüğü, 1947 yılında, Truman Doktrini ilan Amerika Birleşik Devletleri isteniyor . Doktrin, Türkiye ve Yunanistan güvenliğini sağlamak için Amerikan niyetleri alıma ve büyük ölçekli ABD askeri ve ekonomik destek sonuçlandı.
Kore Savaşı’nda Birleşmiş Milletler kuvvetleri ile katıldıktan sonra, Türkiye’nin Akdeniz’e Sovyet yayılmacılığına karşı bir siper olma, 1952 yılında NATO’ya katıldı. Cumhurbaşkanı Makarios devirmiş ve diktatör olarak Nikos Sampson yükleme, Kıbrıs adası ve Temmuz 1974′de Yunan darbesi üzerine arası şiddet olayları bir on yıl sonra, Türkiye, 1974 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal etti. Dokuz yıl sonra Türk Cumhuriyeti Sadece Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs kuruldu.
 
Tek parti döneminin 1945 yılında sona erdi. O 1960, 1971, 1980 ve 1997 yıllarında askeri darbeler d’état tarafından kesildi önümüzdeki birkaç on yıl içinde çok partili demokrasiye çalkantılı bir geçiş izlemiştir 1984 yılında, PKK, Türk hükümetine karşı bir ayaklanma başladı.; 40.000 ömürleri üstlendi çatışma, bugün devam ediyor. 1980′li yıllarda Türk ekonomisinin liberalleşmesi beri , ülkenin güçlü ekonomik büyüme ve daha fazla siyasi istikrar kazanmıştır.
Türkiye, Türkiye Anayasa Siyaset ve Seçimler Türkiye’de
AnkaraTürkiye yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Büyük Daire bir parlamenter temsili demokrasidir. 1923 yılında bir cumhuriyet olarak kuruluşundan bu yana, Türkiye’de laikliğin güçlü bir geleneği geliştirdi. Türkiye’nin anayasası ülkenin yasal çerçeve yönetir. Bu hükümetin temel ilkeleri ortaya koyar ve üniter bir merkezi devleti olarak Türkiye kurar.
Cumhurbaşkanı devletin başıdır ve büyük oranda törensel bir rolü vardır. Cumhurbaşkanı doğrudan seçimle beş yıllık bir dönem için seçilir. Abdullah Gül Ahmet Necdet Sezer başarı, oy popüler bir meclis turu, 28 Ağustos 2007 tarihinde cumhurbaşkanı seçildi. Yasama yetkisi tek kamaralı meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisinindir iken Yürütme gücü, Başbakan ve hükümeti oluşturan Bakanlar Kurulu tarafından uygulanır. Yargı ve yürütme ve yasama bağımsız olarak, Anayasa Mahkemesi’nin kanun ve kararnameler anayasaya uygunluğu konusunda karar ile tahsil edilir. Danıştay tüm diğerleri için Yargıtay Mahkemesi, idari davalarda son çare mahkeme organıdır.
Başbakan hükümete güvenoyu ile parlamento tarafından seçilir ve en sık parlamentoda en koltuklar sahip partinin başkanıdır. Mevcut başbakan İstanbul’un eski belediye başkanı olduğunu, kimin muhafazakar AK parti 2001 ekonomik krizi sonrasında düzenlenen 2002 genel seçimlerinde parlamento koltuklar, mutlak çoğunluğu kazandı, oy hakkı% 34 ile Recep Tayyip Erdoğan,.
 Recep Tayyip Erdoğan iki kez, 2002 yılından bu yana Başbakan seçildi partisi 2007 genel seçimlerinde 2007 genel electionsIn yılında oyların% 47 aldı, AKP ve oyların% 46.6 alan meclis çoğunluğunu koruyabilirdi. Bakanlar parlamento üyesi olmaları gerekmez rağmen, parlamento üyeliği ile bakanlar, Türk siyasetindeki yaygındır. 2007 yılında devlet laiklik ve yasama yargının rolü ile ilgili bir dizi etkinlik oluştu ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için hükümet önerisi, iyi bir yol ve bir; Bunlar geçmişte İslamcı partiler ile ilgili olmuştu Abdullah Gül, tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil iktidar partisinin yakın yasağı. Her iki cinsiyet için Evrensel seçme ve seçilme, 1933 yılından beri Türkiye genelinde uygulanmış 18 yaş ve açık olan her Türk vatandaşı seçme hakkına sahiptir. 2004 yılı itibariyle 50 kayıtlı siyasi partilerin ülke vardı. Anayasa Mahkemesi, anti-laik veya ayrılıkçı gördüğü ya da tamamen kendi varlığını yasak. Siyasi partilerin kamu finansman şerit olabilir
Ankara ve İzmir’de ise bir parti listesinde Türkiye’nin 81 ili temsil eden 85 seçim bölgelerinden nisbi temsil sistemi ile dört yıllık bir dönem için seçilen parlamentonun 550 üyesi (İstanbul üç seçim bölgesi bölünür, ayrılır vardır iki onların büyük nüfus nedeniyle her) içine. Bir asılı parlamento ve aşırı siyasi parçalanma önlemek için, mecliste bir ulusal parlamento seçimleri kazanmak temsil hakkı oyların en az% 10 kazanan tek parti. 2007 seçimlerinde sadece üç bu eşik dolayı  partiler resmen meclise (2002 yılında iki kıyasla) girdi.
Türkiye’deki insan hakları çok tartışmalara ve uluslararası kınama konusu oldu. İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi, özellikle insan hakları ihlalleri, işkence yaşam ve özgürlük hakkı için Türkiye’ye karşı fazla 1600 kararlarının yapılan 1998 yılları arasında ve 2008. Kürt hakları gibi diğer sorunları, kadın hakları ve basın özgürlüğü de tartışma çekmiştir. Türkiye’nin insan hakları siciline AB’nin gelecekteki üyelik için önemli bir engel olmaya devam etmektedir.
 
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Katılım ve Türkiye’nin Dış ilişkiler
Türkiye’de 1963 yılından bu yana AET ortak üyesi edilerek, 2005 yılında Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başladı
Türkiye, OECD ve G-20 büyük economiesTurkey kurucu üyesi olduğu Birleşmiş Milletler (1945), OECD (1961), OIC (1969), AGİT (1973), ECO (1985) kurucu üyesi olan , KEİ (1992) ve G-20 büyük ekonomisi (1999). 17 Ekim 2008 günü Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyesi olarak seçildi. Konsey Türkiye’nin üyelik etkili 1 Ocak 2009 tarihinde başladı.  Türkiye daha önce BM üyesi oldu 1951-1952, 1954-1955 ve 1961 yılında Güvenlik Konseyi’ne.
geleneksel Batı yönelimi doğrultusunda, Avrupa ile ilişkileri her zaman Türk dış politikasının merkezi bir parçası olmuştur. Türkiye’de 1959 yılında AET ile ortak üyelik (Avrupa Birliği selefi) başvurusunda, 1949 yılında Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi oldu ve 1963 yılında ortak üyesi olmuştur. siyasi müzakerelerin on yıl sonra, Türkiye, 1987 yılında AET tam üyelik için başvuruda 1992 yılında Batı Avrupa Birliği ortak üyesi oldu, 1995 yılında AB ile Gümrük Birliği anlaşma ve AB beri ile resmi katılım müzakereleri olmuştur 2005.
1974 yılından bu yana Türkiye, ancak adadaki tek otorite olarak Kıbrıs (esasen Kıbrıs Rum) Cumhuriyeti kabul etmemiştir yerine halinde Kıbrıs Türk toplumunun desteklediği fiili sadece Türkiye’de tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. 
Türkiye’nin dış ilişkilerinin diğer belirleyici yönü, ABD ile olan bağlarını olmuştur. Sovyetler Birliği’nin oluşturduğu ortak tehdit dayanarak, Türkiye’nin Soğuk Savaş boyunca Washington ile yakın ikili ilişkilerin sağlanması, 1952 yılında NATO’ya katıldı. Soğuk Savaş sonrası ortamda, Türkiye’nin jeostratejik önemi Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar olan yakınlığı yöneldim. Buna karşılık, Türkiye Avrupa Birliği’ne katılmak için ülkenin teklif gibi önemli konuları da dahil olmak üzere, ABD’nin siyasi, ekonomik ve diplomatik destek için yararlı oldu.
hangi ile Türkiye’nin ortak bir kültürel ve dilsel miras hisseleri 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin Türki devletlerin bağımsızlığı, Türkiye’nin Orta Asya’ya ekonomik ve siyasi ilişkilerin derin uzatmak için izin, böylece bir multi-milyar tamamlanması sağlayan dolarlık petrol ve Türkiye’nin Ceyhan limanına Azerbaycan’da Bakü doğal gaz boru hattı. Türkiye’nin dış politika stratejisinin Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı bölümünü oluşturur Batı’ya bir enerji boru olmak. Ancak, Türkiye’nin Ermenistan ile sınırı, Kafkasya’da bir devlet, Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Azeri topraklarının işgali aşağıdaki kapalı kalır.
 Türk Silahlı Kuvvetleri
Türkiye 1952The Türk Silahlı Kuvvetleri NATO’ya katılan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri oluşur. onlar hem iç hem de kolluk ve askeri işlevleri sırasında da, savaş sırasıyla Ordu ve Donanma Komutanlıkları tabi olmasına rağmen Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, barış zamanında İçişleri Bakanlığı parçaları olarak faaliyet göstermektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri, beş branşta hizmet veren sadece bir milyonun üzerinde üniformalı personel birleşik gücü ile, ABD Silahlı Kuvvetler sonra NATO içinde en büyük ikinci ayakta silahlı bir güçtür. Türkiye’nin en güçlü askeri güç olarak kabul edilir İsrail’in yanı sıra Orta Doğu bölgesinde.
Aksi çubuklu değil her fit erkek Türk vatandaşı onbeş ay, eğitim ve iş yeri bağlı üç hafta kadar bir süre askeri görev için gereklidir.  Türkiye ve vicdani tanımıyor sivil bir alternatif sunmuyor askerlik. 
Turkey Turkey olarak TAI tarafından yaptırılan dört F-16 savaş uçağı yakıt ikmali Türk Hava Kuvvetleri KC-135R A-kayalık Stratotanker Belçika, Almanya, İtalya ile birlikte, ittifakın nükleer paylaşma politikasının bir parçası olan beş NATO üyesi ülkelerden biridir ve Hollanda  90 B61 nükleer bomba bir toplamıdır. 40 olan Türk Hava Kuvvetleri tarafından tahsis edilen İncirlik Hava Üssü, de ev sahipliği yaptı.
1998 yılında, Türkiye tank, savaş uçağı, helikopter, denizaltı, savaş gemileri ve saldırı tüfeği olmak üzere çeşitli projelerde bir yirmi yıl boyunca tutarında modernizasyon 160.000.000.000 $ bir program açıkladı.  Türkiye’nin Müşterek Taarruz Uçağı bir Level 3 katkıda bulunuyor (JSF) programı.

Türk Deniz Kuvvetleri dört MEKO 200 TN tipi firkateyn Somali’deki barış misyonlarına ve eski Yugoslavya ve Birinci Körfez Savaşında koalisyon güçlerine destek de dahil olmak üzere, 1950 yılından bu yana Birleşmiş Milletler ve NATO kapsamında uluslararası misyonlarda güçleri korudu. Türkiye’nin kuzey Kıbrıs’ta 36.000 asker korur; onların varlığı destekleniyor ve fiili yerel hükümet tarafından onaylanan, ancak Kıbrıs Cumhuriyeti ve uluslararası toplumun yasadışı bir işgal gücü olarak gördüğünüzde, varlığı ve bu da çeşitli Birleşmiş Milletler Güvenlik olarak fesih edilmiştir Konsey kararları.  Türkiye, Türk Amerikan istikrar gücü ve 2006 yılında BM yetkili, NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) 2001 yılından beri bir parçası olarak Afganistan’da asker oldu Meclis İsrail-Lübnan çatışması sonrasında Lübnan (UNIFIL) genişletilmiş bir BM Geçici Gücü kapsamında Deniz Kuvvetleri devriye gemileri bir barış gücü ve 700 civarında kara birlikleri konuşlandırdı.
Genelkurmay Başkanı cumhurbaşkanı tarafından atanır ve başbakan sorumludur. Bakanlar Kurulu, milli güvenlik ve ülkeyi savunmak için silahlı kuvvetlerin yeterli hazırlık konularında meclise karşı sorumludur. Ancak, savaş ilan etmek ya da yabancı ülkelere Türk Silahlı Kuvvetleri dağıtmak için yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de konuşlu izin yetkisi parlamentoya sadece aittir. Silahlı kuvvetlerin komutanı fiili Genel Başkanı olduğunu Personel Genel Işık Koşaner 30 Ağustos 2010. [65] bu yana
Idari divisionsMain makaleler: Türkiye, Türkiye, Türkiye İlçe İller bölgelerin listesi, ve şehirler listesi Türkiye’de
Ankara kırklareli Edirne Tekirdağ Çanakkale Balıkesir Bursa Yalova Istanbul Kocaeli Sakarya Düzce Zonguldak Bolu Bilecik Eskişehir Kütahya Manisa İzmir Aydın Muğla Denizli Burdur Uşak Afyon Isparta Antalya Konya Mersin Karaman Aksaray Kırşehir Kırıkkale Çankırı Karabük Bartın Kastamonu Sinop Çorum Yozgat Nevşehir Niğde Adana Hatay Osmaniye K. Maraş Kayseri Sivas Tokat Amasya Samsun Ordu Giresun Erzincan Malatya Gaziantep Kilis Şanlıurfa Adıyaman Gümüşhane Trabzon Rize Bayburt Erzurum Artvin Ardahan Kars Ağrı Iğdır Tunceli  Elâzığ Diyarbakır Mardin Batman Siirt Şırnak Bitlis Bingöl Muş Van Hakkâri
Türkiye’nin başkenti Ankara’dır. Türkiye topraklarında idari amaçlar için 81 ilde bölünmüştür. Ilde nüfus sayımı amacıyla 7 bölgeye düzenlenen ancak, bir idari yapı temsil etmemektedir. Her ilde 923 ilçe olmak üzere toplam, bölgeye ayrılmıştır.
Iller genellikle aynı zamanda merkez ilçe olarak adlandırılan eyalet başkentleri, aynı adı taşıyan, bu özel istisnalar Hatay (başkent: Antakya) illeri vardır, Kocaeli (başkent: İzmit) ve Sakarya (başkent: Adapazarı). En büyük nüfusa sahip iller (13 milyon), Ankara (5 milyon), İzmir (4 milyon), Bursa (3 milyon) İstanbul ve Adana (2 milyon).
Büyük şehri ve Cumhuriyet öncesi başkent İstanbul’un ülkenin mali, ekonomik ve kültürel bir kalptir.  Türkiye nüfusunun yaklaşık% 75.5 kent merkezlerinde yaşıyor. Tümünde, 19 ilde 1 aşan nüfusa sahip milyon nüfusu ve 20 ilde 1 milyon ve 500.000 nüfusu arasında barındırmıştır. Sadece iki ilde nüfus az 100.000 var.
GeographyMain madde: Türkiye Coğrafyası

Avrupa (solda) ve Asya (sağda) Türkiye bağlayan Boğaziçi Köprüsü, bir kıtalararası Avrasya ülkesidir. Ülkenin% 97 içerir (Anadolu büyük ölçüde oluşan) Asya Türkiye, Boğaz tarafından Avrupa Türkiye, Marmara Denizi ve birlikte Karadeniz ve Akdeniz arasındaki su bağlantısını oluşturan Çanakkale (ayrılır .) Avrupa, Türkiye (Doğu Trakya ve Rumeli Balkan yarımadasında) ülkenin% 3 ağırlıyor.
Türkiye toprakları kabaca dikdörtgen uzun ve 800 km (500 mil) genişliğinde, fazla 1.600 km (1.000 mil) ‘dir. It enlemleri 35 ° ve 43 ° N arasında yer alır ve 25 ° ve 45 ° boylamları E. Türkiye ‘göllerle birlikte s alanda, hangi 755.688 kilometre kare (291.773 sq mi) Güneybatı Asya ve Avrupa’da 23.764 kilometre kare (9.174 sq mi) bulunan 783.562 [70] kilometrekare (300.948 sq mi) kaplar.  Türkiye’nin yüzölçümü bakımından dünyanın 37. büyük ülkesidir. batıda, kuzeyde Karadeniz ve Akdeniz’in güneyindeki için Ege Denizi: Ülkenin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Türkiye aynı zamanda kuzeybatıda Marmara Denizi bulunur.

Türkiye, Doğu Trakya, bir Türk RivieraThe Avrupa bölümünde Fethiye yakınlarında Ölüdeniz Plaj Yunanistan ve Bulgaristan ile Türkiye sınırları oluşturur. Anadolu’nun Asya yakasındaki Köroğlu ve kuzeyde Pontus dağ ve Toros Dağları’nın güney arasında dar kıyı ovaları, yüksek bir merkezi plato oluşur. Türkiye’nin doğusunda bir daha dağlık manzara ve Fırat, Dicle ve Aras gibi nehirlerin kaynaklarına ev ve bulunduğu Van Gölü ve Ağrı Dağı, 5165 metre (16.946 ft) Türkiye’nin en yüksek noktası. Tuz Gölü, Türkiye’nin üçüncü büyük gölü, ironik bir hindi gibi olur ülkenin ortasında bir makroskopik görünür bir özelliktir.
Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz: Türkiye’nin yedi sayım bölgeye ayrılır. Karadeniz boyunca uzanan engebeli kuzey Anadolu arazi, ince uzun kemer andırıyor. Bu bölgede yaklaşık bir Türkiye’nin toplam yüzölçümünün altıda ağırlıyor. o doğuya doğru ilerledikçe Genel bir eğilim olarak, iç Anadolu platosu giderek sağlam olur.

Ağrı Dağı (Ağrı Dağı) 5.165 m (16.946 ft) Türkiye’nin çeşitli manzara ve binlerce yıl boyunca bölge şeklinde hala apaçık kendilerini oldukça sık sık depremler ve volkanik patlamalar zaman zaman karmaşık toprak hareketlerinin ürünü de Türkiye’nin en yüksek doruğudur . İstanbul Boğazı ve Çanakkale Karadeniz yaratılmasına yol açtı Türkiye üzerinden çalışan fay hatları varlıklarını borçlu. 1999 yılında büyük bir deprem nedeniyle batıdan doğuya ülkenin kuzeyinde arasında bir deprem fay hattı vardır.
 Türkiye’de çevre sorunları
Ege Denizi ve Akdeniz kıyısında, Türkiye’nin kıyı bölgelerinde, yazlar kuru sıcak ve hafif serin, yağışlı kışlar ile ılıman bir Akdeniz iklimi vardır. Karadeniz kıyısında, Türkiye’nin kıyı bölgelerinde sıcak, ıslak yazları ile ılıman okyanus iklimi ve soğuk, yağışlı kışlar serin. Türk Karadeniz yağış büyük miktarda alır ve yıl boyunca yüksek yağış alan Türkiye’nin tek bölgedir. Bu sahil ortalamalara 2.500 milimetre doğu kesiminde her yıl hangi ülkede en yüksek yağış olduğunu.
Marmara Denizi kıyısında, Türkiye’nin kıyı bölgelerinde (İstanbul dahil), hangi Ege Denizi ve Karadeniz’e bağlayan, sıcak, orta derecede kuru yazlar ve soğuk sıcak bir ılıman Akdeniz iklimi ve ılıman okyanus iklimi arasında bir geçiş iklimi var soğuk, yağışlı kışlar. Kar Marmara Denizi ve Karadeniz’in hemen hemen her kış kıyı bölgelerinde meydana gelen, fakat bu genellikle birkaç günden daha fazla yalan. Öte yandan kar Ege Denizi kıyı bölgelerinde ve çok nadir Akdeniz’in kıyı bölgelerinde nadirdir.
Koşullar çok daha kurak iç sert olabilir. Dağlar Türkiye’nin iç keskin mevsim zıt bir karasal iklimin Orta Anadolu platosu vererek, iç uzanan Akdeniz etkileri önlemek sahile yakın.
plato üzerinde Winters özellikle ağırdır. -40 ° C ila -30 ° C sıcaklıklar (-40 ° F -22 ° F) Doğu Anadolu’da meydana gelebilir, kar ve yılda en az 120 gün yere yalan olabilir. Batıda, kış sıcaklıkları 1 ° C (34 ° F) altında ortalama. Yazları günde 30 ° C (86 ° F) genellikle üzerindeki sıcaklıklarda ile, sıcak ve kurak. 400 milimetre ile ilgili Yıllık ortalama yağış (15), yükseklik tarafından belirlenen fiili tutarları ile. Kurak bölgelerde yıllık yağış sık az 300 milimetre olan Konya Ovası ve Malatya ovası, (12) ‘dir. Mayıs, Temmuz ve Ağustos ise wettest ay genellikle kurak vardır.
 Türkiye Ekonomisi ve Türkiye Ekonomi tarihi
IstanbulTürkiye yılında Maslak finans bölgesinin ülke OECD ve G-20 büyük ekonomilerin kurucu üyesidir  dünyanın en büyük 15. GDP-PPP  ve 17 büyük Nominal GSYİH. Sahiptir. Cumhuriyetin ilk altı yılda, 1923 ve 1983 arasında, Türkiye’de çoğunlukla, özel sektör katılımı, dış ticaret, yabancı para akışı üzerinde bütçe ve hükümet dayatılan sınırlamaların sıkı devlet planlama ile bir yarı-devletçi yaklaşım yapıştırılır var doğrudan yabancı yatırım. Ancak 1983 Başbakan Turgut Özal, bir daha özel sektör için bir devletçi, yalıtılmış sistemden piyasa temelli bir model ekonomiye geçiş için tasarlanmış bir dizi reformu başlattı.
Reformlar, ancak hızlı büyüme mahmuzlu bu büyüme (o yılın depremden sonra), 1994 yılında keskin durgunluk ve finansal kriz ile 1999 noktalanmış oldu  ve 2001 yılda% 4 GSYİH büyümesine ortalama sonuçlanan  1981 ve 2003 arasında. yüksek enflasyon, zayıf bir bankacılık sektörü ile sonuçlandı geniş ve büyüyen kamu kesimi açıkları ve yaygın yolsuzluk, birlikte ek mali reformların eksikliği ve artan makroekonomik oynaklık.
2001 ekonomik kriz ve enflasyon tek haneli numaraları, yatırımcı güvenini ve yabancı yatırım düştü zamanın Maliye Bakanı Kemal Derviş tarafından başlatılan reformlar ve yana, yükseldi var işsizlik düştü. IMF 2008 yılında Türkiye için% 6 enflasyon tahminleri. Türkiye’nin giderek birçok sektöre serbestleştirilmesi ve dış ticaret ve yatırım ve kamu mülkiyetindeki sanayi özelleştirme konusunda hükümet kontrolleri azaltarak ekonomik reformlar aracılığıyla pazarlar açmıştır Özel ve yabancı katılımı siyasi tartışmalar arasında devam etmiştir. GSYİH’ya oranı kamu borcu, 2001 yılının durgunluk sırasında iyi seviyeleri aşağıda sırasında, 2010 3. çeyrekte% 46 ulaşmıştır.

2007 2002 arasında TCDD hızlı trainThe GSYİH büyüme oranı Türkiye’nin o dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri haline, % 7.4 ortalama. Ancak, GSYİH büyümesi Türk hükümeti tahmin göre, yıl% 5.1 genel bir durgunluk tahmini IMF ile, 2008 yılında% 4.5 aşağı ve 2009 başlarında Türk ekonomisinin küresel finansal krizden etkilendi yavaşladı % 3.6 ‘.
Türkiye ekonomisi, daha çok ülkenin batı illerinde yoğunlaştığı büyük kentlerde, daha çok sanayi bağımlı hale geliyor ve tarıma daha az, ancak geleneksel tarım hala Türk ekonomisinin önemli bir ayağı. sanayi sektörü ve% 31 sorumluydu ise hizmetler sektöründe% 59 sorumluydu 2007 yılında, tarım sektörü GSYİH’nın% 9 oluşturmaktadır. Ancak, tarım hala istihdamın% 27 oluşturmaktadır.
Eurostat verilerine göre, kişi başına düşen Türk PPS GSYH 2008 yılında AB ortalaması yüzde 45 olarak gerçekleşmiştir.
Turizm sektörü, son yirmi yılda hızlı bir büyüme yaşandı ve ekonominin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. 2008 yılında Türkiye’nin gelirleri $ 22000000000 katkıda ülkeye 31 milyon ziyaretçi vardı.

BEKO ve Vestel gibi Türk markaları bankacılık, inşaat, ev aletleri, elektronik, tekstil, petrol rafineri, petrokimya ürünleri, gıda, madencilik, demir-çelik ve Türk ekonomisinin EuropeOther kilit sektörlerde tüketici elektroniği ve ev aletleri en büyük üreticileri arasında yer alıyor , makine sanayi ve otomotiv. Türkiye Avrupa’nın 6. büyük üreticisi (İngiltere arkasında ve İtalya üstte) ve dünyanın 15. büyük üreticisi olarak sıralamasında, 2008 yılında 1.147.110 motorlu taşıt üretilen geniş ve büyüyen bir otomotiv sanayi vardır. Türkiye Ayrıca önde gelen gemi ülkeden biri olduğunu, 2007 yılında ülke aynı zamanda dünyanın (İtalya, ABD ve Kanada) arkasında 4 ve sipariş gemi sayısı bakımından (Çin, Güney Kore ve Japonya) arkasında Dünyada 4. sırada yer aldı sipariş mega yatların sayısı bakımından.
Bu yüzyılın ilk yıllarında kronik yüksek enflasyon kontrol altına alınmıştır ve bu yeni bir para birimi olan Yeni Türk Lirası, piyasaya neden 1 Ocak 2005 tarihinde, ekonomik reformların satın çimento ve izlerini silmek ve kararsız bir ekonomi. 1 Ocak 2009 tarihinde, Yeni Türk Lirası yeni banknot ve madeni paraların tanıtımı ile birlikte, Türk Lirası olarak bir kez daha değiştirildi. ekonomik reformların devam eden bir sonucu olarak, enflasyon% 10.3, işsizlik oranı 2005 yılında% 8.2 düştü. [93] 2004 yılında, toplam harcanabilir gelirin% 46% 20 gelirli üst tarafından alındığını tahmin edilmiştir , en düşük% 20% 6 alırken.

Ankara Türkiye de Esenboğa Uluslararası Havalimanı ülkeye yabancı yatırım AB menşeli yararlanan aynı zamanda, ihracat için mukadder olan sanayi üretim artışı 1995 yılında imzalanan Avrupa Birliği ile gümrük birliği avantaj aldı. tam üye olmadan – - Türkiye şu anda Avrupa Birliği (AB) ile gerçekten iyi bir serbest ticaret anlaşmasının da fırsat var. o AB pazarında boyunca ingiltere-free satışı üretimi sağlar 2007 ihracat ulaşmıştı By 115.000.000.000 $ (ana ihracat ortakları: Almanya% 11, İngiltere% 8, İtalya% 7, Fransa% 6, İspanya% 4, ABD% 4, toplam AB ihracatının% 57). Ancak büyük ithalat, 162.000.000.000 $ tutarındaki ; toplam AB Rusya% 14, Almanya% 10, Çin% 8, İtalya% 6, ABD% 5, Fransa% 5, İran% 4, İngiltere% 3: 2007 yılında,  ticaret (ithalat ana ortakların dengesini tehdit ithalat% 40;. ithalat 205.000.000.000 $ tutarında iken toplam Asya ithalat% 27)  Türkiye’nin ihracatı, 2008 yılında 142.000.000.000 $ tutarındakia.
doğrudan yabancı yatırım (DYY) düşük seviyelerde yıl sonra, Türkiye’nin 2007 yılında doğrudan yabancı yatırımların da 22000000000 $ çekmeyi başarmıştır sonraki yıllarda daha yüksek bir rakam çekmesi bekleniyor. Büyük özelleştirmelerin bir dizi istikrar start tarafından teşvik Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri, güçlü ve istikrarlı bir büyüme ve bankacılık, perakende yapısal değişikliklere ve telekomünikasyon sektörlerindeki tüm yabancı yatırımların bir artışa katkıda bulunmuştur. 
Türkiye Demografi
Türkiye’de Etnik Gruplar
Etnik gruplar Yüzde
Türkler   % 95
Diğerleri % 5

İstanbul’un kozmopolit Beyoğlu tarihi İstiklal Caddesi ve daha 77 milyon insan, Türkiye’de şehir ve kasabalardaki bunların dörtte üçü canlı districtMore nüfus her yıl (2009 sayımına göre)% 1,5 oranında artmaktadır. ilk nüfus sayımı Türkiye’de çekildi 1927 yılında nüfusu 13.6 milyon oldu.  Bu km ² başına 92 kişi ortalama nüfus yoğunluğu vardır. 15-64 yaş grubundaki kişiler 0-14 yaş grubu nüfusun% 26 olan toplam nüfusun% 67, ve insanlar 65 yaş ve üstü% 7 oluşturur. oluşturmaktadır
En büyük nüfusa sahip Türkiye Bölgeler (12.000.000), Ankara (4400000), İzmir (3.700.000), Bursa (2.400.000), Adana (2,0 milyon) İstanbul ve Konya (1.900.000). [103] nüfusun yaklaşık% 70.5 ‘i kent merkezlerinde yaşıyor.  Toplamda, 18 il, 1 milyon nüfusu aşan nüfusa sahip 21 ilde 1 milyon ve 500.000 nüfusu arasında barındırmıştır. Sadece iki ilde nüfus az 100.000 var.
Yaşam beklentisi. Eğitim zorunlu ve ücretsiz yaşları 6 ile 15 arasında bir bütün olarak halk için 73.2 yıl genel bir ortalama ile, erkekler için 71.1 yıl, kadınlar için 75,3 yıl duruyor. Okuma yazma oranı% 88.1 genel bir ortalama ile, erkekler için% 96, kadınlarda% 80.4 olduğu kadınlar için düşük rakamlar çoğunlukla Araplar ve Kürtler güneydoğu illerinde yaşayan geleneksel gümrük kaynaklanmaktadır.
Bu nedenle, Türkiye vatandaşı olarak dönem “Türk” nın yasal kullanımı etnik tanımı farklıdır; Türk Anayasası’nın 66. maddesinde bir “Türk” vatandaşlık bağı ile Türk devletine bağlı olan herkes “tanımlar. Türk nüfusunun çoğunluğu Türk etnik vardır.
Diğer büyük etnik grupları (kime yoğun Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bu yana Turkicized edilmiş büyük porsiyon) Abhazlar dahil Adjarians, Arnavutlar, Araplar, Süryaniler, Boşnaklar, Çerkezler, Hamshenis, Lazlar, Pomaklar (Bulgarlar), Roma, Zazaların ve üç resmen tanınan azınlıklara (Lozan Antlaşması başına), Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler yani. 30 Ocak 1923 tarihinde imzalanan Türkiye ile Yunanistan arasında nüfus mübadelesi bir ikili anlaşma Türkiye’den hareket eden 1,5 milyon Rum ve Yunanistan’dan gelen 500.000 Türklere yakın, 1920′li yıllarda yürürlüğe girdi.
Batı Avrupa kökenli azınlıklar ortaçağ döneminden bu yana (İstanbul özellikle ve İzmir’de) ülkede mevcut olan Levantenler (Fransız, Ceneviz ve Venedik kökenli çoğunlukla ya da Levanten) içerir.
Türkiye Dilleri
Türkiye genelinde tek resmi dil türkçedir, halkın dil ayrımı için güvenilir rakamlar nedenlerle benzer için geçerli değildir yukarıda anılan. 
Türkiye’de Din
Dinler Yüzde
Islam 99.0%
Inançsızları ve Ateistlere% 0,3
Hıristiyanlık% 0.6
Diğerleri% 0.1

Dini mezhepler hakkında kesin rakamlar 2006 araştırmasına göre, olmasına rağmen,% 82 ve Sünni Hanefi,% 9.1 Sünni Şafiî olarak belirlendi% 5.7 Alevi. akademisyenler rağmen  Alevi nüfusunun 15 olabileceğini düşündürmektedir edildi 20 milyon.  Alevi toplumunun bazen Oniki Şii İslam’ın içinde sınıflandırılmıştır. Aksiyon dergisi, Şii Twelvers (Aleviler hariç) olduğunu sayısına göre
3 milyon (4.2%), ve yaşadıkları . İstanbul, Iğdır, Kars, Ankara, İzmir, Manisa, Çorum, Muğla, Ağrı ve Aydın Ayrıca bazı Sufi uygulayıcılar vardır yüksek İslam dini otorite Diyanet İşleri (Türk Başkanlığı olduğunu. Diyanet İşleri Başkanlığı), bu, hukukun Hanefi okul yorumlayan ve ülkenin 80.000 kayıtlı caminin operasyon düzenleyen ve istihdam, yerel ve il imam sorumludur. dinin rolü İslamcı oluşumu bu yana yılda tartışmalı tartışma olmuştur [132] partiler. Türkiye’nin İslam da dahil olmak üzere herhangi bir dinin etkisi, yasaklar sıkı laik anayasa üzerine kurulmuştur. . İslam’ın bir sembolü olarak bazı görünüm olarak üniversiteler ve kamu veya hükümet binalarında yasak Hicap giyen gerçeği gibi hassas konuları vardır – yasağının kaldırılması bile olmuştur çabaları günümüz Türk halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan en popüler tarikatı resmen Osmanlı İmparatorluğu tarafından benimsenen oldu Sünni İslam, Hanefî mezhebinde olan; yapılan KONDA Araştırma ve Danışmanlık ankete göre Türkiye genelinde 2007 [138] üzerinde:% 40.8 (din) “dini vecibelerini yerine getirmek için çaba dini bir kişi” olarak kendilerini tanımlanan;% 42.3 “dini yükümlülüklerini yerine getirmezse, bir mümin” (din) olarak kendilerini tanımlanan;% 4.0 olarak kendilerini tanımlanan “tüm dini vecibelerini yerine getiren bir tam dindar insan” (tam dindar),% 10.3 (non-mümin) “dini yükümlülüklerini inanmayan birisi” olarak kendilerini tanımlanan ve 4.09% dini olan biri “olarak kendilerini tanımlanmış mahkumiyet “(ateist). Inançsızlar ve ateistler KONDA Araştırma ve Danışmanlık ankete göre nüfusun% 15,2 oluşturmaktadır. [139]
Ortodoks Kilisesi, 4. yüzyıldan beri İstanbul’da merkezi olmuştur. Hristiyanların Dünya Hıristiyan Ansiklopedisi göre, Türkiye nüfusunun% 0.6 temsil eder. [119]
Türkiye’de Bahá’í Faith Osmanlı yetkilileri tarafından İstanbul’a, mevcut günlük İstanbul, sürülüyor, Bahá’u'lláh’s Bahai İnanç, kurucusu köklüdür. Bahailer resmen hükümeti ile kayıt olamıyorum [140] ancak orada muhtemelen 1 bin Bahai, ve Türkiye, bir yüz Bahai Yerel Manevi Meclisleri etrafında
 Türkiyede Kültür
Orhan Pamuk önde gelen çağdaş Türk romancılarından biri LiteratureTurkey yılında 2006 Nobel Ödülü kazanan kendisinin hem de Greco bir devamıydı Oğuz Türkçesi, Anadolu, Osmanlı (çeşitli unsurlarının karışımı bir çok farklı kültüre sahiptir- Roma ve İslam kültürü) ve Batı kültürü ve gelenekleri, ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Batılılaşma ile başlayan bugün de devam etmektedir. Bu karışım aslında Türklerin karşılaşma ve kim Batı Orta Asya’dan göç sırasında yol vardı halkların olanlarla onların kültürünün bir sonucu olarak başladı.
Türkiye, başarılı bir devlet ve dinin çok güçlü bir ayrılık ile modern bir ulus-devletin içine din temelli eski Osmanlı İmparatorluğu dönüştürülmüş olarak, sanatsal ifade modları bir artış izledi. Cumhuriyetin ilk yıllarında, devlet güzel sanatlar içine kaynaklarının büyük miktarda yatırım, müzeler, tiyatrolar, opera evleri ve mimarisi gibi. Çeşitli tarihsel faktörlerin modern Türk kimliğinin belirlenmesinde önemli rol oynar. geleneksel dini ve tarihi değerleri koruyarak Türk kültürünü, “çağdaş” bir Batılı devlet olarak çabalarının bir ürünüdür.

IstanbulTurkish müzik ve Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa ile birlikte İslam dünyası arasındaki etkileşimin bir sonucu olduğunu kültürel etkiler, böyle bir karışımı edebiyatı şeklinde büyük örneklerde Dolmabahçe Sarayı’nın ana giriş kapılarından biri de, böylece bir karışım katkıda Türk, İslam ve günümüz Türk müziği ve özellikle Tanzimat sonrası Türk edebiyatı büyük ölçüde Osmanlı İmparatorluğu’nun sonuna doğru olsa da, Osmanlı döneminin en sırasında Fars ve Arap edebiyatı etkilenmiştir. edebi sanatlar, Avrupa geleneklerinin dönemde, hem Türk halk ve Avrupa edebi geleneklerin etkisi giderek hissettim oldu. kültürel etkilerin karışımı Orhan Pamuk, Edebiyat 2006 Nobel göre kazanan eserleri yılında çıkarılan “çatışma ve kültürlerin titreşim [ve] yeni semboller” şeklinde, örneğin, dramatize olduğunu Konda kamuoyu araştırmacılarına, Türk vatandaşlarının% 70′i hiç kitap okudum.
Türkiye’de bulunan mimari elemanlar da yüzyıllar boyunca bölgeyi etkilemiş geleneklerin benzersiz karışımı için vasiyetname vardır. geleneksel Bizans unsurları ile Türkiye’nin çeşitli parçalar, daha sonra Osmanlı mimarisinin birçok eserler, mevcut ek olarak, yerel ve İslam geleneklerinin karışımı, nefis Osmanlı birçok eski toprakları yanı sıra, ülke genelinde rastlanmaktadır imparatorluk. Mimar Sinan yaygın Osmanlı mimarisinde klasik dönemin en büyük mimarı olarak kabul edilir. 18. yüzyıldan bu yana, Türk mimarisi giderek, Batı tarzı etkilenmiştir Bu özellikle farklı gelenekleri temsil eden, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları gibi binalar çok sayıda modern gökdelenler yanında yan yana olduğu İstanbul’da hepsi görülebilir.
Türkiye’de spor
İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye’de 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi FinalThe en popüler spor futboldur ev sahipliği yaptı.  Türkiye’nin en iyi takımları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil. 2000 yılında Galatasaray UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa kazanarak büyük bir Avrupa kulübü olma rolünü pekiştirdi. milli takım UEFA Euro 2008 yarışmasının yarı finale kadar yükseldi, 2008 yılında ise iki yıl sonra Türk Milli Takımı, Japonya ve Güney Kore’de 2002 Dünya Kupası Finalleri’nde üçüncü bitirdi. İstanbul’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2009 UEFA Kupası Finali ev sahipliği yaparken İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı, 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ev sahipliği yaptı.
basketbol ve voleybol gibi diğer ana akım spor da popülerdir. Hem Türkiye’de hem kez ikincilik kazanan, EuroBasket 2001 finallerinde ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası finallerine ev sahipliği yaptı; Efes Pilsen SK süre 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazandı, 1993 Saporta Kupası ikinci bitirdi ve 2000 ve 2001 yıllarında Euroleague ve Suproleague ve Final Four için yaptım. Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu gibi Türk basketbolcular da başarılı olduk NBA. Bayan voleybol takımları, yani Eczacıbaşı, Vakıfbank Güneş Sigorta ve Fenerbahçe Acıbadem, çok sayıda Avrupa şampiyonluğu ve madalya kazandı.
Geleneksel Türk ulusal spor Osmanlı döneminden beri (yağlı güreş) Yağlı Güreş olmuştur. Edirne sahiptir yıllık Kırkpınar 1361 tarihinden turnuva güreş yağlı ev sahipliği yaptı. Freestyle güreş ve Greko-Romen güreş gibi FILA tarafından yönetilir  Uluslararası güreş stilleri birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu ile, aynı zamanda popüler olan Türk güreşçileri de ayrı ayrı ve bir milli takım olarak kazandı.
Halter başarılı bir Türk spor olmuştur. Türk halterci, hem erkek hem de kadın, çok sayıda dünya rekoru kırdım ve birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu kazandı. Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu üç Olimpiyatları’nda üç altın madalya kazanmış birkaç halterciler biri olarak efsanevi statüsü elde etmiş.

İstanbul Park F1 Türk Grand PrixMotorsport önce birkaç saat bir başka popüler spordur devre yarış. Türkiye Rallisi, 2003 yılında FIA Dünya Ralli Şampiyonası takvimi dahil edildi ve Türk Grand Prix 2005 Formula Bir yarış takvimine dahil edildi. İstanbul Park yarış yapılmaktadır Diğer önemli yıllık motorsporları olaylar devre Türkiye MotoGP Grand Prix, FIA World Touring Car Championship, GP2 Serisi ve Le Mans Serisi yer alıyor. zaman İstanbul ve Antalya zaman da şampiyonluk Racing F1 Powerboat, Türk bacak konak; Red Bull Air Race World Series, bir hava yarış rekabet, Türk ayağı İstanbul’da Haliç’in üzerinde gerçekleşirken. Sörf, snowboard, paten ve yamaç paraşütü diğer doğa sporları, her yıl daha popüler hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *