Blog Listem

5 Ağustos 2014 Salı

Havuz ve Denizden önce de iyi bir duş alın


Denizden Sonra Muhakkak Bunu Yapın

mayo_sort_boxer
Sürekli kullanılan havuzlarda bizlerin burun floralarında, vücut üzerindeki bakteri, idrar ve genetik akıntılara bulaşmış bütün mikro biyolojik havuzun suyuna geçtiğini söyleyen Medical Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dursun MANAY “Çocuklarımızın  tüm bu bakterilere karşı yetişkinlere göre çok daha duyarlıdır. Havuz ve denizden sonra sadece havluyla kendinizi kurulamak işe yaramaz.
.
Bakterilerin üremeleri için uygun ortam bulunan nemli mayo yada bikinilerin çıkarılması gerekir. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalı ve sonrasında kuru elbiseleri muhakkak giyilmelidir” diyor. Uzm. Dr. Dursun MANAY çocuklarımızın sidik yolları enfeksiyonlarından korumanın nasıl olacağı anlamında yollarını anlattı…
.
Yazın yoğun olarak kullanılan havuzlarda vücudumuzun burun floralarında, cildin üzerindeki bakteriler, sidik ve genital akıntılara bulaşmış bütün mikroplar havuz suyuna karışıyor. Çocuklar bütün bu bakterilere karşı yetişkinlere göre çok daha hızlı duyarlıdır. Sağlık için gerekli haklara sahip olmayan havuz dışında kimi zaman da pis suların bulaştığı deniz suyu çocuklarda fazlasıyla enfeksiyon, özellikle sidik yolu enfeksiyon riskini artırabilir. Bunun yanında kanalizasyon sularının kartıştığı deniz suyu kulak,  burun enfeksiyonları, göz sorunları iltihabı, ciltte oluşan mantar ve ishal-cırcır gibi sindirim sistem sorunlarını da sorun açabiliyor.
.
Bol sıvı tüketilmeli çünkü bu çok önemli
Sağlık sorunları için yüzmeyi bırakmak zorunda değilsiniz. Sadece kurulanmak için havluyla kurulanmak işe yaramaz. Lakin bakterilerin çoğalmaları için uygun ortam oluşturan ıslak mayoların çıkarmakla,  çocuklarınızı güvenli bir şekilde korumak için en iyi önlemi almış olursunuz. Havuzdan ya da denizden çıktıktan hemen sonra mutlaka temiz suyla yıkanmalı ve sonrasında kuru olan kıyafetler giymelisiniz. Ayrıca sidik yolu hastalıklarından korunmak için genel önlem olarak, bol miktarda sulu sıvı alınmalı ve özellikle de şekerleştirilmiş içerikli düşük meyve suları bolca tüketilmelidir. Sıvı tüketimi sidik yolu enfeksiyonlarından korunmak için çok fazla önemlidir.
.
Havuz ve Denizden önce de iyi bir duş alın
Denizde yüzmek havuza göre daha güvenlidir. Havuzlardan bulaşan hastalıkların bir çoğu klorlama, temiz su ilavesi, filtreleme edilmesi gibi yöntemlerle önlenebiliniyor. Yüzmeye başlamadan öncesi mutlaka iyi bir duş alınmalıdır. Böylelikle vücuttaki ter, sidik ve dışkı ile bulaşmış enfeksiyon tehlikesi taşıyan etkenlerinin uzaklaştırılması sağlanır.
.

Erkeklerden çok Kız çocukları daha fazla tehlikede
Sidik yolundan hastalık bulaşması geçiren çocuklarda bulantı, karın ağrısı, aşırı ateş, kusma,  idrarında kan lekeleri, pis kokulu idrar ki en sık görülen şikayetler bunlardır. Havuzda yüzen çocuklarda bu şikayetlerden herhangi biri mevcutsa derhal en kısa zamanda hekime başvurmalıdır. Sidik yolu enfeksiyonu kız çocuklarında yapı gereği sebepler nedeniyle daha sık görülmektedir. Sidik yolu enfeksiyonu içinde de sık sistit “sidik torbası iltihabı” görülmektedir. Ve sidik yolu enfeksiyonu tedavi olmaz ise ciddi böbrek rahatsızlıklarına yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *