Uzmanlar tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, tuzun antidepresan bir özellik sergilediği, yani moral seviyesini yukarılara taşıdığı belirtildi.
Fareler üzerinde yapılan deneylerde sodyum klorür eksikliği yaşayan farelerin sevdikleri aktivitelerden uzak durdukları ve depresyon anında ki aktiviteleri gerçekleştirdikleri öne sürüldü.
Genel olarak tuzun yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve buna benzer birçok sağlık sorunlarında baş etken olduğu bilinmektedir. Ancak diğer yandan morali yüksek tutan bir yapısının da olduğu kanıtlanmıştır. Dünya genelinde ki kişi başına düşen tuz tüketiminin günlük 10 gram olduğu düşünüldüğünde ise günlük alınması gereken tuz miktarının 2.5 katına çıkıldığı görülmüştür. Bunun yanında uzmanlar bir vücudun günlük alması gereken tuz miktarının 8 gram olduğunu açıklarken, günlük yapılan 10 gramlık tüketimin dahi üzerinde bir tuz alımı ön plana çıkmıştır.
Diğer yandan eski zamanlarda tuz tüketiminin bu kadar yoğun olmadığını hatta tuzun ilk olarak yiyecekleri uzun süre saklamak için kullanıldığı belirtilmiş. Eskinden oldukça değerli olan tuz maddesi, şimdilerde kaynaklarının daha da çok artması ile evlerimize kadar girmiş ve artık günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.
Uzmanlar tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, tuzun antidepresan bir özellik sergilediği, yani moral seviyesini yukarılara taşıdığı belirtildi.
Fareler üzerinde yapılan deneylerde sodyum klorür eksikliği yaşayan farelerin sevdikleri aktivitelerden uzak durdukları ve depresyon anında ki aktiviteleri gerçekleştirdikleri öne sürüldü.
Genel olarak tuzun yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve buna benzer birçok sağlık sorunlarında baş etken olduğu bilinmektedir. Ancak diğer yandan morali yüksek tutan bir yapısının da olduğu kanıtlanmıştır. Dünya genelinde ki kişi başına düşen tuz tüketiminin günlük 10 gram olduğu düşünüldüğünde ise günlük alınması gereken tuz miktarının 2.5 katına çıkıldığı görülmüştür. Bunun yanında uzmanlar bir vücudun günlük alması gereken tuz miktarının 8 gram olduğunu açıklarken, günlük yapılan 10 gramlık tüketimin dahi üzerinde bir tuz alımı ön plana çıkmıştır.
Diğer yandan eski zamanlarda tuz tüketiminin bu kadar yoğun olmadığını hatta tuzun ilk olarak yiyecekleri uzun süre saklamak için kullanıldığı belirtilmiş. Eskinden oldukça değerli olan tuz maddesi, şimdilerde kaynaklarının daha da çok artması ile evlerimize kadar girmiş ve artık günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder