Blog Listem

1 Ekim 2014 Çarşamba

Ağızda Koku Önleme Yöntemleri

koku

Pis ağız kokusu, ve tıbbi adı ile Halitozis’in, toplumun çoğunda yayılan bir sorun olduğuna dikkati çeken ve her dört kişiden biriinin ağız kokusu sorunu yaşadığına söyleyen Dt. Selçuk Özbölük, “Önemsenmeyen ağızdaki koku, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlara, metabolizmada bozukluklar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, bademcik iltihabı ve diş eti rahatsızlığı gibi hastalıkların habercisidir. İnsanın kendi öz güvenini kaybetmesine de neden olan ağız kokusu probleminin tedavisine hemen başlanması gerekir” dedi.
Dt. Özbölük, ağız kokusundan korunmak için uygulanacak başlıca yöntemleri şöyle bildirdi:
  • Ağızdaki diş çürükleri, kırılmış dolgu veya kron-köprü tedavi edilmeli, gömük, kökü sorunlu dişlerin çekilmesi gerekmektedir.
  • Dişler ve diş eti hastalıkları da ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri olduğundan ağız muayenesi ve bakımı için diş doktoruna düzenli olarak ziyaret edilmelidir.
  • Protez, diş köprüleri, dolgu aralarına kaçan ve orada kalan sahipsiz yiyecekler kötü kokuya sebep olur. Her gece yatmadan önce protezleri çıkarmak, temizlemek, sabah tekrar takmak bir çok problemi ortadan kaldıracaktır.
  • Ağızda oluşan Bakteri ve plakları aynı zamanda yiyecek artıklarını temizlemek adına dişlerinizi günde en az 2 defa fırçalamak ve her müsait olduğunuzda diş ipi kullanmayı kesinlikle öneririz.
  • Kokunun nedenlerinden biri de dilimizdeki tabakalaşma dır. Bakteri tabakaları ve yiyecek atıkları dilin geri tarafında birikir, kısa süre de bakterilerin yaşamasına ortam sağlanır ve koku kötü duruma gelir. Bu nedenle dilimizi fırçalamayı en önemli alışkanlığımız olması gerekir.
  • Tükürüğünüz ağızdaki oluşan koku ile savaşmanın en iyi yöntemlerinden biri olduğundan sakız çiğnemek ağızda oluşan kokuyu azaltır. Tatlandırıcı içermeyen sakız çiğnemek tükürüğüm salgılamanızı artırarak ağız temizliğine yardımcı olur.

    Devamı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *